picture-260021
bobw3
picture-260020
picture-2600
picture-260014
picture-26003

Young man speak out

Juli 2018 tot april 2019

Wij hebben inmiddels de uitwisseling in Amsterdam voor project Young Men Speak Out in december 2018 afgerond.


Klik op de link en lees ons verslag over Young Men Speak Out 2018! Tijdens het project hebben we samen conversatie-kaarten ontwikkeld.


Deze kaarten zijn gebruikt door onze participanten om conversaties aan te gaan over FGM met andere jonge mannen tijdens een groot zaalvoetbaltoernooi in december in Amsterdam. De kaarten zijn tijdens dit voetbaltoernooi ook uitgedeeld aan bezoekers van dit evenement.

Download deze kaarten en gebruik ze om je eigen conversatie te starten over FGM/VGV!

In samenwerking met onze Engelse partner The Ubele Initiative (London) en met HIRDA (Amsterdam) en FORWARD (Londen) zijn wij in juli 2018 gestart met project: Young Men Speak Out.


De eerste uitwisseling vond plaats in oktober in Londen. De tweede uitwisseling heeft plaatsgevonden in december 2018 in Amsterdam.


Het doel van dit project is om jonge mannen aan te moedigen het onderwerp Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) ofwel meisjesbesnijdenis in hun gezin en omgeving aan te kaarten.


Wij willen de jonge mannen inzicht en vaardigheden meegeven om de mythe aan te vechten dat mannen de voorkeur geven aan vrouwen die zijn besneden.


Tijdens dit project zullen jonge mannen van Amsterdam (Hirda) en Londen (Jubba Youth) tussen 18 - 25 jaar worden uitgedaagd het verschil te maken in hun gemeenschap om NEE te zeggen tegen VGV!

Gedurende dit project zullen de participanten onder andere werken aan hun leiderschaps-, presentatie en teamwork skills en krijgen zij de tools aangereikt om het onderwerp bespreekbaar te maken.


We hopen met dit project het mogelijk te maken relaties te ontwikkelen tussen jonge mannen uit gemeenschappen die het meeste risico lopen op VGV, zodat zij beter in staat zullen zijn om dit (in veelal privé sfeer misbruik van vrouwen) te bespreken met hun leeftijdsgenoten.


We hopen ook dat de jonge mannen in staat zullen zijn om een ​​beter evenwicht te vinden tussen de culturele conflicten tussen hun moederlanden en hun Europese thuis.


Volg de foto's en Ontwikkelingen van dit project! Volg ons via FB, Twit, In en IG!

Projectleider
Stichting Interlock (NL)

Projectpartner Ubele Initiative (UK)

Project-begeleiding: Hirda (NL)

Project-begeleiding: Forward (UK)

Jongeren van
Jubba Youth
(UK)

Co-financiering door Erasmus+
(NL)

Translate

CHECK OUT OUR IG!